06 - 58 95 47 43 info@opvoedingengezin-ede.nl

Vrije tijd

Hoogbegaafd ben je niet alleen als je op school bent. Dat ben je natuurlijk ook in je vrije tijd! 

Voor hoogbegaafde kinderen is spelen niet altijd vanzelfsprekend. Andere interesses, andere humor, complexe gedachtegang, ander taalgebruik… allemaal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat het niet zomaar klikt met leeftijdsgenoten. Daarom biedt MiraMé een plek waar de kinderen kunnen spelen met gelijkgestemden. Daar kunnen ze zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past.

Voor kinderen van groep 3 tot en met 8 is er Speelzolder. Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen spelen bij Bloom kids.

Speelzolder

De Speelzolder is er speciaal voor kinderen van groep 3 tot en met 8 met een hoog denkniveau. Hier kunnen zij zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past. Op De Speelzolder vinden ze kinderen die ook houden van spellen met ingewikkelde spelregels en die de diepgang in hun spel kunnen volgen.

Op De Speelzolder kunnen kinderen aan de slag met spel(l)en met uitdaging! We spelen bekende spellen en wat minder bekende spellen. Ook is er ander uitdagend speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan RISK, Khet, Abalone, Kolonisten van Catan, Carcassone en Mount Everest. Wat het ook is, het is altijd leuk en uitdagend en je kind speelt met kinderen die het ook heerlijk vinden om het spel helemaal uit te spelen.

Al spelend leren we samenspelen (door het spelen van coöperatieve spellen of door samenspel in teams) en omgaan met verlies of winst. Er wordt gespeeld onder begeleiding, zodat er (spelenderwijs) gerichte aandacht is voor de ontwikkeling van ieder kind. De begeleiding is in handen van Jacqueline Prins (specialist begaafdheid) en Frieda Mak (Autisme specialist en pedagogisch hulpverlener)

​Deelname aan de speelzolder kan gecombineerd worden met individuele begeleiding. Dat kan zijn bij MiraMé, maar ook elders zoals bijvoorbeeld Karakter of Jongbegaafd. In dat geval is onder bepaalde voorwaarden vergoeding mogelijk vanuit de gemeente.

*** Ook dit seizoen ***: Facebook korting

Word volger van mijn Facebook pagina en ontvang 5% korting!

Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvang je telkens een uitnodiging voor de volgende spelmiddag. Je kunt per keer aangeven of je kind komt of niet. 

Voor Wie?

Kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool met een hoog denkniveau. IQ test is geen vereiste.

Wanneer?

Op woensdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur

Dit zijn de data voor 2020. Het is steeds op de derde woensdag van de maand:

  • 16 september
  • 28 oktober (afwijkend i.v.m. herfstvakantie)
  • 18 november
  • 16 december
  • 20 januari 2021
  • 17 februari
  • 17 maart
  • 21 april 
  • 19 mei
  • 16 juni (afsluiting)

Waar?

Op de zolder van Hakselseweg 99 Ede

Wat kost het?

€ 100,- voor het hele seizoen. Je krijgt drinken en iets lekkers erbij.

Aanmelden?

Lijkt het je iets voor je kind? Stuur dan even een mailtje naar

speelzolder@mirame-ede.nl

Bloomkids

Heb je thuis ook zo’n stuiterballetje dat dolgraag uitdaging wil maar nog niet naar school mag? Of eentje die al wel op school zit, maar graag nog meer wil? Voor deze kinderen starten we bij MiraMé dit seizoen met Bloom Kids: lekker stoeien met uitdagende opdrachten, leuke verhalen en spellen en natuurlijk contact met peers!

 Is dit iets voor je kind of wil je meer weten? Mail dan naar info@mirame-ede.nl of gebruik onderstaande knop om het aanmeldformulier te downloaden. 

 

Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier met de voorwaarden en de kosten. Er is een wenperiode van een maand.

Voor wie?

Kinderen van ongeveer 3,5 tot 6 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong. IQ test is geen vereiste.

Wanneer?

Elke tweede en vierde woensdag van de maand van 14.30 uur tot 16.00 uur. Let op: In oktober zijn er andere data vanwege de herfstvakantie. Een overzicht van alle data voor 2020-2021 vindt u hier.

Waar?

Kleefsehoek 1a in Ede (gebouw van Duimelotje/Paasbergschool)

Wat kost het?

Voor het eerste half jaar (september tot en met januari) betaal je € 135,- Dit is het speciale starttarief. Daarna vragen we € 153,- voor een half seizoen.

Aanmelden?

Lijkt het je iets voor je kind? Stuur dan even een mailtje naar

info@mirame-ede.nl