06 - 58 95 47 43 info@opvoedingengezin-ede.nl

Vrije tijd

Hoogbegaafd ben je niet alleen als je op school bent. Dat ben je natuurlijk ook in je vrije tijd! 

Voor hoogbegaafde kinderen is spelen niet altijd vanzelfsprekend. Andere interesses, andere humor, complexe gedachtegang, ander taalgebruik… allemaal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat het niet zomaar klikt met leeftijdsgenoten. Daarom biedt MiraMé een plek waar de kinderen kunnen spelen met gelijkgestemden. Daar kunnen ze zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past.

Er zijn spelmiddagen voor kinderen van groep 3 tot en met 8. Voor kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong is er Bloom kids.

Speelzolder

Hoogbegaafd ben je niet alleen als je op school bent. Dat ben je natuurlijk ook in je vrije tijd! Daarom is er de Speelzolder.

De Speelzolder is er speciaal voor kinderen met een hoog denkniveau. Hier kunnen zij zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past. Op De Speelzolder vinden ze kinderen die ook houden van spellen met ingewikkelde spelregels en die de diepgang in hun spel kunnen volgen.

Op De Speelzolder kunnen kinderen aan de slag met spel(l)en met uitdaging! We spelen bekende spellen en wat minder bekende spellen. Ook is er ander uitdagend speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan RISK, Khet, Abalone, Kolonisten van Catan, Carcassone en Mount Everest. Wat het ook is, het is altijd leuk en uitdagend en je kind speelt met kinderen die het ook heerlijk vinden om het spel helemaal uit te spelen.

Al spelend leren we samenspelen (door het spelen van coöperatieve spellen of door samenspel in teams) en omgaan met verlies of winst. Er wordt gespeeld onder begeleiding, zodat er (spelenderwijs) gerichte aandacht is voor de ontwikkeling van ieder kind. De begeleiding is in handen van Jacqueline Prins (specialist begaafdheid) en Frieda Mak (Autisme specialist en pedagogisch hulpverlener)

​Deelname aan de speelzolder kan gecombineerd worden met individuele begeleiding. Dat kan zijn bij MiraMé, maar ook elders zoals bijvoorbeeld Karakter of Jongbegaafd. In dat geval is onder bepaalde voorwaarden vergoeding mogelijk vanuit de gemeente.

*** Ook dit seizoen ***: De seizoenkaart.

Met deze kaart is je kind altijd zeker van een plekje. Het is gemakkelijker en bovendien ben je goedkoper uit. De kaart kost € 52,- , dat betekent twee keer gratis spelen.

Nog meer besparen? Ga naar: mijn Facebook pagina en ontdek hoe je nog extra korting kunt krijgen!

Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvang je telkens een uitnodiging voor de volgende spelmiddag. Je kunt per keer aangeven of je kind komt of niet. Daarbij geldt wel: vol is vol. We spelen met maximaal 12 kinderen. Seizoenkaarthouders hebben voorrang! (zie onder bij “Wat kost het” voor meer info over de seizoenkaart).

Voor Wie?

Kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool met een hoog denkniveau. IQ test is geen vereiste.

Wanneer?

Elke derde woensdag van de maand van 15.00 uur tot 17.00 uur.

In 2019 is de speelzolder steeds op de tweede woensdag van de maand:

  • 11 september
  • 9 oktober
  • 13 november
  • 11 december 

In 2020 is het op de derde woensdag van de maand:

  • 15 januari
  • 19 februari
  • 18 maart
  • 15 april
  • 20 mei
  • 17 juni (afsluiting)

Waar?

Op de zolder van Hakselseweg 99 Ede

Wat kost het?

€ 6,50 per keer. Je krijgt drinken en iets lekkers erbij.

Aanmelden?

Lijkt het je iets voor je kind? Stuur dan even een mailtje naar

speelzolder@opvoedingengezin-ede.nl

Bloom Kids

Heb je thuis ook zo’n stuiterballetje dat dolgraag uitdaging wil maar nog niet naar school mag? Of eentje die al wel op school zit, maar graag nog meer wil? Voor deze kinderen starten we bij MiraMé dit seizoen met Bloom Kids: lekker stoeien met uitdagende opdrachten, leuke verhalen en spellen en natuurlijk contact met peers!

Voor kinderen van ongeveer 3,5 tot 6 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong.

Is dit iets voor je kind of wil je meer weten? Mail dan naar info@opvoedingengezin-ede.nl

We zijn nog druk op zoek naar een goede locatie. Mocht je iets weten, dan horen we het graag.