06 - 58 95 47 43 info@mirame-ede.nl

Vrije tijd

Hoogbegaafd ben je niet alleen als je op school bent. Dat ben je natuurlijk ook in je vrije tijd! 

Voor hoogbegaafde kinderen is spelen niet altijd vanzelfsprekend. Andere interesses, andere humor, complexe gedachtegang, ander taalgebruik… allemaal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat het niet zomaar klikt met leeftijdsgenoten. Daarom biedt MiraMé een plek waar de kinderen kunnen spelen met gelijkgestemden. Daar kunnen ze zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past.

Voor kinderen van groep 3 tot en met 8 is er Speelzolder. Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen spelen bij Bloom kids.

Speelzolder

De Speelzolder is er speciaal voor kinderen van groep 3 tot en met 8 met een hoog denkniveau. Hier kunnen zij zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past. Op De Speelzolder vinden ze kinderen die ook houden van spellen met ingewikkelde spelregels en die de diepgang in hun spel kunnen volgen.

Op de Speelzolder kunnen kinderen aan de slag met spel(l)en met uitdaging! We spelen bekende spellen en wat minder bekende spellen. Ook is er ander uitdagend speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan RISK, Khet, Abalone, Kolonisten van Catan, Carcassone en Mount Everest. Wat het ook is, het is altijd leuk en uitdagend en je kind speelt met kinderen die het ook heerlijk vinden om het spel helemaal uit te spelen.

Al spelend leren we samenspelen (door het spelen van coöperatieve spellen of door samenspel in teams) en omgaan met verlies of winst. Er wordt gespeeld onder begeleiding, zodat er (spelenderwijs) gerichte aandacht is voor de ontwikkeling van ieder kind. De begeleiding is in handen van Jacqueline Prins (specialist begaafdheid) en Frieda Mak (Autisme specialist en pedagogisch hulpverlener)

​Deelname aan de speelzolder kan gecombineerd worden met individuele begeleiding. Dat kan zijn bij MiraMé, maar ook elders zoals bijvoorbeeld Karakter of Jongbegaafd. In dat geval is onder bepaalde voorwaarden vergoeding mogelijk vanuit de gemeente.

***** Voor beide groepen is er momenteel een wachtlijst *****

Hoe werkt het?

Om aan te melden kun je het inschrijfformulier gebruiken. Je kind kan de eerste keer vrijblijvend een kijkje nemen. Daarna kun je je kind aanmelden voor de rest van het seizoen. Betaling kan in één of twee termijnen.  *** let op: aanmelding geeft geen garantie tot directe plaatsing. Er is momenteel een wachtlijst bij beide groepen.***

Voor Wie?

Kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool met een hoog denkniveau. IQ test is geen vereiste.

Speelzolder junior: groep 3, 4 en 5

Speelzolder bovenbouw: groep 6 t/m 8

Wanneer?

Op woensdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur

Voor een overzicht van de data in seizoen 2021-2022 voor beide groepen klik hier.

Waar?

Op de zolder van Hakselseweg 99 Ede

Wat kost het?

€ 100,- voor het hele seizoen. Je krijgt drinken en iets lekkers erbij.

Aanmelden?

Lijkt het je iets voor je kind? Stuur dan even een mailtje naar

speelzolder@mirame-ede.nl

Bloomkids

Heb je thuis ook zo’n stuiterballetje dat dolgraag uitdaging wil maar nog niet naar school mag? Of eentje die al wel op school zit, maar graag nog meer wil? Voor deze kinderen is er Bloom Kids: lekker stoeien met uitdagende opdrachten, leuke verhalen en spellen en natuurlijk contact met peers!

 Is dit iets voor je kind of wil je meer weten? Mail dan naar info@mirame-ede.nl of gebruik onderstaande knop om het aanmeldformulier te downloaden. 

**** de groep is momenteel vol. Informeer naar de mogelijkheden ***

 

Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier met de voorwaarden en de kosten. Er is een wenperiode van een maand.

Voor wie?

Kinderen van ongeveer 3,5 tot 6 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong. IQ test is geen vereiste.

Wanneer?

Twee maal per maand op de woensdagmiddag van 14.30 uur tot 16.00 uur. Een overzicht van alle data voor 2021-2022 vind je hier.

Waar?

Kleefsehoek 1a in Ede (gebouw van Duimelotje/Paasbergschool)

Wat kost het?

€ 155,- per half jaar

Aanmelden?

Lijkt het je iets voor je kind? Stuur dan even een mailtje naar

info@mirame-ede.nl