06 - 58 95 47 43 info@mirame-ede.nl

Vrije tijd

Hoogbegaafd ben je niet alleen als je op school bent. Dat ben je natuurlijk ook in je vrije tijd! 

Voor hoogbegaafde kinderen is spelen niet altijd vanzelfsprekend. Andere interesses, andere humor, complexe gedachtegang, ander taalgebruik… allemaal aspecten die ervoor kunnen zorgen dat het niet zomaar klikt met leeftijdsgenoten. Daarom biedt MiraMé een plek waar de kinderen kunnen spelen met gelijkgestemden. Daar kunnen ze zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past.

Voor kinderen van groep 3 tot en met 8 is er Speelzolder. Kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong kunnen spelen bij Bloomkids.

Speelzolder

De Speelzolder is er speciaal voor kinderen van groep 3 tot en met 8 met een hoog denkniveau. Hier kunnen zij zichzelf zijn en spelen op een manier die bij hen past. Op de Speelzolder vinden ze kinderen die ook houden van spellen met ingewikkelde spelregels en die de diepgang in hun spel kunnen volgen.

Op de Speelzolder kunnen kinderen aan de slag met spel(l)en met uitdaging! Kinderen kunnen ook kiezen om te knutselen. Wat het ook is, het is altijd leuk, uitdagend en vooralheel gezellig.

Al spelend leren we samenspelen (door het spelen van coöperatieve spellen of door samenspel in teams) en omgaan met verlies of winst. Er wordt gespeeld onder begeleiding, zodat er (spelenderwijs) gerichte aandacht is voor de ontwikkeling van ieder kind. De begeleiding is in handen van Jacqueline Prins (specialist begaafdheid en jeugdzorgwerker) en haar team bestaande uit Frieda Mak (Autisme specialist, kindercoach bij friedakindercoaching.nl) en Esther Looijen (pedagogisch hulpverlener). Bij de juniorgroep worden we bijgestaan door een extra vrijwilliger.

​Deelname aan de speelzolder kan gecombineerd worden met individuele begeleiding. Vraag naar de mogelijkheden! 

Hoe werkt het?

Om aan te melden kun je het inschrijfformulier gebruiken. Je kind kan de eerste keer vrijblijvend een kijkje nemen. Daarna kun je je kind aanmelden voor de rest van het seizoen. Betaling kan in één of twee termijnen. 

Voor Wie?

Kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool met een hoog denkniveau. IQ test is geen vereiste.

Speelzolder junior: groep 3, 4 en 5

Speelzolder bovenbouw: groep 6 t/m 8

en voor wie helaas niet… klik hier

Wanneer?

Op woensdagen van 15.00 uur tot 17.00 uur

Voor een overzicht van de data in seizoen 2023-2024 voor beide groepen klik hier.

Waar?

Scouting Jan Hilgers, Dwarsweg 1-3 Ede

Wat kost het?

€ 165,- voor het hele seizoen. Je krijgt drinken en iets lekkers erbij.

Aanmelden?

Lijkt het je iets voor je kind? Stuur dan even een mailtje naar

speelzolder@mirame-ede.nl

Bloomkids

 

**** momenteel kunnen wij Bloomkids helaas niet aanbieden. Door een flinke huurverhoging werd onze locatie helaas te duur voor ons. Wij zijn nu op zoek naar een nieuwe plek! ***

Heb je thuis ook zo’n stuiterballetje dat dolgraag uitdaging wil maar nog niet naar school mag? Of eentje die al wel op school zit, maar graag nog meer wil? Voor deze kinderen is er Bloomkids: lekker stoeien met leuke projecten en uitdagende opdrachten. En natuurlijk lekker spelen met peers!

 Is dit iets voor je kind of wil je meer weten? Mail dan naar info@mirame-ede.nl of gebruik onderstaande knop om het aanmeldformulier te downloaden. 

 

Hoe werkt het?

Na aanmelding ontvang je een inschrijfformulier met de voorwaarden en de kosten. Er is een wenperiode van een maand.

Op dit moment kunnen we helaas geen nieuwe kinderen plaatsen, omdat we geen geschikte locatie meer hebben. U kunt wel uw belangstelling aan ons doorgeven. Dan houden we u op de hoogte. We hopen snel een nieuwe plek te vinden!

Voor wie?

Kinderen van ongeveer 3,5 tot 6 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong. IQ test is geen vereiste.

Wanneer?

Tweemaal per maand op de woensdagmiddag. 

Waar?

Wij zijn op zoek naar een nieuwe plek.

Wat kost het?

Nader te bepalen

Aanmelden?

Lijkt het je iets voor je kind? Stuur dan even een mailtje naar

speelzolder@mirame-ede.nl