06 - 58 95 47 43 info@mirame-ede.nl

Opvoeden hoogbegaafd kind – gezinsbegeleiding of advies

Jouw gezin en jouw wensen staan daarbij voorop. Gesprekken en begeleiding vinden plaats in je eigen, vertrouwde omgeving.

Kun jij ook zo heerlijk genieten van je bijzonder intelligente kind? Maar maak je je aan de andere kant ook wel eens zorgen? Je kind ontwikkelt zich zo anders dan de rest en dat kan je soms best onzeker maken. Doe ik het wel goed? Doe ik wel genoeg? Opvoeden van een hoogbegaafd kind is vaak een zoektocht naar de beste aanpak. Standaard opvoedtips gaan vaak niet op en omdat er maar een klein percentage hoogbegaafde kinderen is, is het niet zo raar dat je bij andere ouders weinig klankbord vindt. 

Hoe moet ik omgaan met de steeds terugkerende discussies in mijn gezin over regels, wat betekent het disharmonisch profiel voor mijn kind, hoe reageer ik het beste op de heftige emoties van mijn kind? Wat moet ik doen aan de faalangst van mijn kind? Wat moet ik doen als mijn kind snel op alles is uitgekeken en zich steeds verveelt? Hoe ga ik om met de rivaliteit tussen de broers en zussen? Zomaar wat vragen waar je in je gezin tegenaan kunt lopen. 

MiraMé kan je helpen bij het vinden van een oplossing. Misschien heb je voldoende aan een eenmalig adviesgesprek: Vanuit mijn kennis over hoogbegaafdheid kan ik je adviseren en informeren. Of misschien heb je behoefte aan meer en kies je voor kortdurende begeleiding van je gezin. Gezinsbegeleiding kan bijvoorbeeld helpen als je een patroon in je gezin wilt doorbreken.

MiraMé helpt je bij je zoektocht naar een oplossing die past bij jou en je gezin. Bovendien wordt je gezin begeleid naar het doel toe. Twijfel je wat het meest geschikt is voor jouw situatie? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Vergoeding van de behandeling voor kinderen en jeugdigen tot 18 jaar

MiraMé heeft een contract afgesloten met alle gemeenten vallend onder regio Foodvalley:

  • Ede,
  • Barneveld,
  • Nijkerk,
  • Renswoude,
  • Rhenen,
  • Scherpenzeel en
  • Veenendaal.

Om voor vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen, moet er een verwijzing zijn van een (huis)arts, van het sociaal team of van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw gemeente. Declaratie en vergoeding van de behandeling verloopt rechtstreeks tussen mij en de gemeente.

Begeleiding door MiraMé kan ook worden ingekocht via een persoonsgebonden budget (PGB)

Jongeren

Een sterk rechtvaardigheidsgevoel, piekeren of je zorgen maken, hoge eisen stellen aan jezelf, niet weten hoe je moet studeren of andere doelen moet bereiken, je anders voelen dan anderen, je niet begrepen voelen, voortdurend het gevoel hebben dat je je moet aanpassen…

Herkenbaar? Veel meer- en hoogbegaafde jongeren lopen hiermee rond en misschien jij ook wel. Misschien is het onzichtbaar voor de buitenwereld of misschien is het ook juist heel duidelijk doordat je buiten de sociale boot valt of afhaakt in de maatschappij (school of werk). Blijf er niet mee lopen, maar praat erover. Het helpt om te begrijpen waar het door komt, om te ervaren dat je geen alien bent.

Ik denk graag met je mee hoe je verder kunt komen. Zet je hindernissen om in kansen. Stuur maar een appje dan kom ik zo snel mogelijk bij je langs om kennis te maken.

De gemeente snapt dat hoogbegaafd zijn ook uitdagingen met zich meebrengt. Als je woont in Ede, Barneveld, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel of Veenendaal worden gesprekken met mij vergoed vanuit jeugdzorg. 

Volwassenen

In de tijd dat je opgroeide, was er nauwelijks aandacht voor begaafdheid. De laatste jaren is dat gelukkig heel erg veranderd. Misschien ben je daardoor nu voorzichtig aan het ontdekken dat je wel eens hoogbegaafd zou kunnen zijn. Dat je anders zijn en je gedrevenheid te maken zouden kunnen hebben met hoogbegaafdheid. Misschien ben je vastgelopen in je opleiding, je werk of sociale leven en begint het besef te komen dat dat misschien wel door je begaafdheid komt. Dat kan best confronterend zijn. 

Wil je graag op onderzoek uit? Wil je aan de slag met de hindernissen die je ervaart? Ik denk graag met je mee hoe je verder kunt komen. Zet je hindernissen om in kansen. Stuur maar een appje dan kom ik zo snel mogelijk bij je langs om kennis te maken.

Vergoeding voor volwassenen vanuit de gemeente is helaas nog niet mogelijk. Laat je niet weerhouden door mogelijke kosten, daar komen we samen wel uit.