06 - 58 95 47 43 info@mirame-ede.nl

Gezinsbegeleiding 

MiraMé biedt kortdurende coachingstrajecten waarin het gezin begeleid wordt naar een oplossing die past bij de vaardigheden en omstandigheden van het hele gezin. Door aan te sluiten bij de mogelijkheden van het gezin en het kind, kan MiraMé je ook verder helpen wanneer je in je gezin te maken hebt met bijvoorbeeld ADHD, hoogbegaafdheid, hechtingsproblemen, of een stoornis in het autistisch spectrum. De begeleiding vindt plaats in je eigen, vertrouwde omgeving.

Opvoeden is vaak een zoektocht naar de beste aanpak. Er zijn talloze boekjes en websites met tips, maar welke aanpak moet je nou nemen? Het is vaak nog tegenstrijdig ook. Misschien probeer je van alles uit. En het is zo moeilijk om vol te houden. Waarom? Omdat je twijfelt of het wel de beste aanpak is, óf omdat de aanpak niet bij jou of je gezin past. Als coach wil ik jullie begeleiden bij je zoektocht naar een aanpak die past. Op je gezin gericht. Samen zoeken we naar mogelijkheden en oplossingen om weer een stap in de goede richting te kunnen zetten. Ik wil je helpen de focus te verleggen van het probleem naar kwaliteiten en kansen van je kind en van jezelf. Ik wil je ondersteunen bij de moeilijke eerste stap naar verandering. Op weg naar meer zelfvertrouwen voor je kind en jezelf, naar ontspanning en rust. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Gratis kennismakingsgesprek

Als je contact opneemt, kom ik binnen twee weken langs om kennis te maken. Dit eerste gesprek is gratis en verplicht je tot niets. Na dit eerste gesprek maak ik een offerte met een beschrijving van het doel en het verwachte aantal gesprekken. We bespreken deze offerte met elkaar en pas daarna besluit je of je verder wilt of niet.

En daarna?

 1. We gaan eerst op zoek naar wat jullie precies zouden willen bereiken.
 2. Jullie zullen gaan ontdekken waar jullie sterke kanten zitten, wat er al goed gaat en wat we daarvan kunnen gebruiken.
 3. En dan komt de eerste spannende stap naar verandering. Ik zal naast jullie staan en jullie steunen waar nodig.

En bij alles geldt: Jullie zijn de experts over jullie gezin. Ik help jullie te ontdekken wat jullie in huis hebben om je doel te bereiken.

Ik kan hierbij gebruik maken van 

 • Coachingsgesprekken met de ouder(s), samen met het kind of het hele gezin
 • Videobegeleiding (Video interactie begeleiding VIB)
 • Spelvormen en andere interventies

Door de oplossingsgerichte aanpak is verbetering al snel merkbaar.

Tarieven

Tijdens kantooruren 
€ 90,- per uur (overdag)

’s Avonds
in overleg

voor videobegeleiding reken ik een eenmalige toeslag van € 70,-

Woont u buiten de gemeente Ede?
Dan worden reiskosten in rekening gebracht.

Vergoeding

MiraMé heeft een contract afgesloten met alle gemeenten vallend onder regio Foodvalley:

 • Ede,
 • Barneveld,
 • Nijkerk,
 • Renswoude,
 • Rhenen,
 • Scherpenzeel en
 • Veenendaal.

Om voor vergoeding door de gemeente in aanmerking te komen, moet er een verwijzing zijn van een (huis)arts, van het sociaal team of van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in uw gemeente. Declaratie en vergoeding van de behandeling verloopt rechtstreeks tussen mij en de gemeente.

Begeleiding door MiraMé kan ook worden ingekocht via een persoonsgebonden budget (PGB)